Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Το «Μανιάϊ» είναι το στήριγμα των Ψεριμιωτών

Η εξέλιξη, κατά κανόνα, παραγκωνίζει ωμά τη τεχνολογία του σήμερα και επιβάλλει κάθε το νέο. Σ’ αυτή την ισοπεδωτική επέλαση της τεχνολογίας, λίγο έλειψε να γίνει θύμα το πλοίο «Μανιάϊ» του συμπατριώτη μας Δημήτρη Μανιά.
Η Δημαρχία Ρούσσου, στην αγωνία της να δώσει ζωή και δυναμική ανάπτυξης στην Ψέριμο, είχε δρομολογήσει το «θρυλικό» KALYMNOS DOLPHIN (καλή του ώρα εκεί που βρίσκεται, σε άλλες θάλασσες) και εξασφάλιζε ταχύτητα στην επικοινωνία με το τουριστικό μας νησάκι. Το DOLPHIN, έφυγε (για να γλιτώσει και την… μικροπολιτική κατακραυγή) και η δημ. Αρχή ετοιμάζει σήμερα το δεύτερο KALYMNOS STAR (σε κανένα μήνα θα είναι στην Κάλυμνο), που έχει προορισμό να δίνει μια «ανάσα» στο μεγάλο STAR, αλλά και θα μπορεί και πάλι να εξυπηρετεί τον τουρισμό της Ψερίμου.
Δίπλα όμως στο σημείο της προκυμαίας που πλευρίζει το εκπληκτικό KALYMNOS STAR εκεί δένει και το «Μανιάϊ», το στήριγμα της Ψερίμου. Εκτελεί καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, με κάθε καιρό, το δρομολόγιο προς και από την Ψέριμο. Εκτός από επιβάτες μεταφέρει ζωοτροφές, οικοδομικά υλικά και κάθε λογής φορτίο, όλα δωρεάν, για την εξυπηρέτηση των Ψεριμιωτών. Μέχρι που φορτώνει και ξεφορτώνει ο ίδιος ο καπετάν-Δημήτρης τις ζωοτροφές για τα αιγοπρόβατα, για να «δώσει ένα χέρι» στους ηλικιωμένους τσοπάνηδες του νησιού.  
Συνέβη όμως για μια «γκρίζα» περίοδο, εξαιτίας των επιδοτήσεων του Υπουργείου Αιγαίου, το «Μανιάϊ» να πέσει σε «κυκλώνα». Αλλά ο καπετάν-Δημήτρης, καπετάνιος με πολιτισμό και χαρακτήρα, το πάλεψε με ήθος και σοβαρότητα, και, ευτυχώς, η δημ. Αρχή έδειξε και εκείνη με τη σειρά της ότι είχε όλη την καλή διάθεση να συνδυάσει δημιουργικά, προς όφελος του καπετάνιου και της Ψερίμου, την προστασία της υπάρχουσας ακτοπλοϊκής κατάστασης με τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής γραμμής Καλύμνου-Ψερίμου. Εντωμεταξύ, ο «Μανιάϊ» εκσυγχρονίστηκε και προσφέρει πολύ αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Κάνει το ταξίδι σε 30´-35´ λεπτά. Ετσι, Δήμος και Μανιάς «τα βρήκανε» με μια ρύθμιση κατανόησης εκατέρωθεν.
Ενημερωτικά, συμπληρώνουμε ότι στον Ιούλιο τα καθημερινά δρομολόγια του «Μανιάϊ» είναι: Κάλυμνος-Ψέριμος: 9:30´π.μ. και Ψέριμος-Κάλυμνος: 5:00´μ.μ. Τα Σαββατοκύριακα προσθέτει ένα απογευματινό δρομολόγιο, Κάλυμνος-Ψέριμος: 6:00´μ.μ. και Ψέριμος-Κάλυμνο 7:00´μ.μ.
Το KALYMNOS STAR δεν θα διαταράξει καθόλου τα ταξίδια του «Μανιάϊ». Αντίθετα, το στηρίζει, καθώς σε δρομολόγιά του προς Ψέριμο-Μαστιχάρι θα παίρνει επιβάτες για Ψέριμο, τους οποίους θα φέρνει πίσω το «Μανιάϊ».  

Πηγή :  www.argokalymnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ένα ελληνικό νησί στα κορυφαία στον κόσμο για αναρρίχηση με 4.000 διαδρομές

  Στους 12 καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου κατατάχθηκε η Κάλυμνος για το 2023. Τον κατάλογο ανακοίνωσε πρόσφατα η δημοφιλής...